Een collection request / terughaalopdracht aanmaken

Met een collection request of terughaalopdracht kan je een pakket laten ophalen door de chauffeur en laten leveren bij jou, of een ander adres.

Om een collection request aan te maken ga je bij verzendingen naar "Nieuw verzendorder"

image-20190308000808-1

In de sectie "Basisgegevens" kies je onder de producten voor "Collection Request". Je zal zien dat hierdoor het scherm helemaal gewijzigd word.

image-20190308000948-2

Vul bij "Verzenden Collection Request" de gegevens in van het adres waar de chauffeur het pakket moet gaan ophalen. We raden ten stelligste aan dat u ook een telefoonnummer meegeeft om de collection request zo correct mogelijk te laten lopen.

image-20190308001027-3

Wil je het pakket laten afleveren op een ander adres dan het jouwe? Vink dan bij "Basisgegevens" het vinkje uit naast "Verzenden naar mijn afhaaladres".

image-20190308001141-4

U kan uw eigen referentie megeven voor de collection request in het Customer Reference Nr veld, maar hou er rekening mee dat uw referentie geen slash (/) of punt (.) mag bevatten.

In het segment Pakketten, kan u het gewicht en twee info-velden. Infovelden zijn niet verplicht, maar indien ze gebruikt worden, moet u Info 1 steeds laten beginnen met een # teken. Info 2 zal niet op de label zichbaar zijn, maar het komt wel in het MDU toestel van de chauffeur terecht.

image

U zal merken dat u na het maken van een collection request, u er geen label voor krijgt. Dit is niet nodig, gezien de DPD chauffeur zelf het label met zich meeneemt.

Indien u voor om het even welke reden uw collection request wilt annuleren, moet u contact opnemen met onze Customer Care om dit te confirmeren. Indien u andere vragen of problemen hebt, gelieve de Probleemoplossing hieronder te raadplegen.

 

Ingediend door Dirk-Jan Dirix op do, 07/03/2019 - 22:49